Joel Kiviranta teki uskomatonta NHL-historiaa – kukaan ei ole pystynyt samaan!

Eilen pelatussa läntisen konferenssin viidennessä finaaliottelussa ratkaisijan rooliin noussut Dallas Starsin Joel Kiviranta teki huikeaa NHL-historiaa.

Kiviranta on nyt historian ensimmäinen pelaaja, joka on onnistunut tekemään kaksi tasoitusmaalia joukkueensa voittoihin päättyneissä ja pudotuspelisarjat ratkaisseissa otteluissa saman kauden aikana, kun niissä oli jäljellä varsinaista peliaikaa alle 5 minuuttia. Edellinen ennätyksen haltija, Maurice ”Rocket” Richard, kykeni samaan, mutta ei saman, vaan kahden eri vuoden pudotuspeleissä, vuosina 1944 ja 1947.

Ennätys syntyi, kun Kiviranta maalasi 2-2-tasoituksen ajassa 56.13. Maalin voi katsoa yläpuolella olevalta videolta. Kun Denis Gurianov teki voittomaalin jatkoajan alkuvaiheessa, ottelusarjan suuri ennakkosuosikki Vegas Golden Knights singahti laulukuoroon ja Dallas Stars eteni Stanley Cupin finaaliin otteluvoitoin 4-1.

Kivirannan huikean ennätyksen ensimmäinen ratkaiseva tasoitus syntyi Colorado Avalanchea vastaan pelatussa ottelusarjan seitsemännessä pelissä, kun hän tasoitti pelin samalla minuuttiluvulla, ajassa 56.30.

Dallasissa pelaa Kivirannan lisäksi peräti kolme kovaa suomalaista; joukkueen peliaikakuningas ja puolustajien ennätyksiä rikkova Miro Heiskanen, varmaotteisesti läpi pudotuspelien puolustanut Esa Lindell ja vikkeläkinttuinen hyökkääjä Roope Hintz.

Dallas saa Stanley Cupin finaaleihin vastaansa joko Tampa Bay Ligtningin tai Leo Komarovin New York Islandersin. Tampa Bay johtaa ottelusarjaa 3-1.