Lola Odusoga avautuu saamastaan törkypalautteesta: ”Päin naamaa ehdotuksia tutuilta ja tuntemattomilta”


Lola Odusoga on ottanut Facebookissa kantaa kanssaihmisten painon kommentoimiseen ja muuhun ulkonäön arvostelemiseen. Hänellä itsellään on asiasta kosolti kokemusta, valitettavasti.

– Vartaloni, työkalu ja julkisen arvostelun kohde. Muiden silmissä aina vääränlainen.Kenenkään reidet ei oo tainneet Suomessa saada niin paljoa palstatilaa kuin mun. Jokin aika sitten mun paino oli googlatuin asia mussa, ja olin listojen ykkösenä soitettavissa, kun etsittiin julkkiksia laihdutusohjelmiin, Lola sanailee.

Hän selostaa joutuneensa kuuntelemaan jos jonkinlaista kommentointia julkisen uransa aikana.

– Oon saanut aina päin naamaa ehdotuksia tutuilta ja tuntemattomilta siitä, kuinka laihduttaa, kuinka syödä ”paremmin”, kuinka elää ”terveellisempää” elämää ja ”voida paremmin”. Neuvoja ja ohjeita on tullut ovista ja ikkunoista, vaikkei kukaan kysynyt tai tiennyt miten voin, tarvitsinko tai halusinko niitä.

Lola korostaa voivansa nykyään paljon paremmin kuin missiaikoina, vaikka hänen elämänsä varmasti vaikutti silloin joidenkin mielestä täydelliseltä.

Hän muistuttaa, että aikuiset näyttävät nuorille esimerkkiä. Painon kommentointi voi olla joillekin jopa hengenvaarallista, kun syömishäiriöt ja itsetunto-ongelmat ovat yhä useamman taakkana.

– Mieti miten puhut, mitä arvoja ja viestejä teoillasi ja sanoillasi viet eteenpäin. Elämänlaatu ja onnellisuus ei löydy mittanauhasta, puntarista ja vaatekoosta, Lola muistuttaa.

Voit katsoa Lolan julkaisemat ennen- ja jälkeen-kuvat alta.

SUOSITUIMMAT