Maria Huntington avautui urheilumaailmasta: ”Täynnä sisäistettyä naisvihaa”


Uransa keskeyttänyt yleisurheilija Maria Huntington, 26, teki eilen sometililleen postauksen, jossa kirjoitti muun muassa uutisoinnista, joka kohdistuu naisurheilijoiden ulkonäköön:

Yleisurheilun MM-kisat on jälleen kerran nostattanut uutisoinnin puolesta tunteet pintaan.

-Uutisointi naisurheilijoiden kohdalla keskittyy aivan liian usein parisuhteeseen, ulkonäköön ja jopa väitetään ”näyttävän pukeutumisen” olevan pääosassa uralla. (Kuva 2).

Marian julkaisema kuva 2 oli kuvakaappaus pikajuoksija Sha’Carri Richardsonista, 23, tehdystä artikkelista, jota Maria kommentoi näin:

-Kyseessä kuitenkin meidän tuorein naisten 100m maailmanmestari. Juttu yleisurheiluliiton sivuilta, joka jälkikäteen muokattiin. Se ei kuitenkaan poista asenteita, jota kirjotuksen takana on. Jokaisella naisella ja miehellä pitäisi olla oikeus pukeutua kuten haluaa ilman, että se kehystää uraa tai vie arvon kovilta urheilutuloksilta.

-Kuvassa 3 on kommentteja mitä meidän maan tunnetut naisyleisurheilijat ovat saanut toimittajilta ja pari muuta otsikkoa. Kenen mielestä tämä nämä otsikot tai kysymykset on ok?, Maria kysyy.

-Niin pitkään kun se hiljaisesti hyväksytään, samat toimintamallit jatkuu. Ettei asiaa ymmärretä väärin niin en puhu vain miesten asenteista. Kommenttia on tullut myös naistoimittajilta. Urheilumaailma on täynnä sisäistettyä naisvihaa, itsekin olen syyllistynyt siihen. Jokainen meistä voi kuitenkin kasvaa ja myöntää virheensä. Maailma muuttuu ja niin pitäisi myös organisaatioiden ja lehtien kirjoittelun, Maria jatkaa aiheesta.

Katso postaus kuvineen alta tai Instagramista. Selaa kuvasarjaa julkaisun päällä olevasta nuolesta.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön MARIA HUNTINGTON (@mariahuntington_) jakama julkaisu

SUOSITUIMMAT