Muista nämä 6 tärkeää asiaa, kun autoilet helteellä


Helteet ovat hellineet suomalaisia juhannuksesta lähtien, ja lämpimät kelit näyttävät jatkuvan edelleen. Kun sää on kuuma, on paikasta toiseen siirtyminen ilmastoidussa autossa monesti miellyttävä ratkaisu, mutta aina sekään ei heti auta.

Vaikka autossa olisi ilmastointi, se voi olla ensin tukalan kuuma. On kuitenkin olemassa muutamia kikkoja, joilla autoilusta saa heti mahdollisimman mukavaa. Lue alta Autoliiton tärkeät vinkit kesäautoiluun.

Pysäköi auto varjoon

Näin auto ei kuumene liikaa ja voit tarttua ohjauspyörään ilman hanskoja. Voit myös tuulettaa autoa pitämällä ovet tai ikkunat hetken aikaa auki ennen autoon menoa.

Kytke lisälämmitin tuuletustoiminnolle

Tuuletuksen voi aktivoida lämmittimen asetuksista, jolloin auton puhallin puhaltaa viileämpää ulkoilmaa auton sisälle. Kun kuuma sisäilma saadaan korvattua ulkoilmalla, saa ilmastointi viilennettyä auton sopivaan lämpötilaan nopeammin.

Avaa kojelaudan kaikki ilmansuuttimet

Näin viileä ilma pääsee kulkemaan autoon tehokkaammin.

Kun ilmastointi on päällä, pidä ikkunat kiinni ajon aikana

Muuten jäähdytettyä ilmaa menee hukkaan ja karkaa ulos.

Älä koskaan jätä lapsia tai eläimiä pysäköityyn autoon

Seisovan auton sisälämpötila kohoaa nopeasti, vaikka autosta poistuisi vain hetkeksi ja ikkunat olisivat auki. Kojelaudalle ei kannata myöskään jättää mitään, mikä voi mennä pilalle auringonpaahteessa tai kuumassa autossa. Esimerkiksi silmä- tai aurinkolasit saattavat mennä rikki, kun linssien pinnoitteisiin tulee lämpövaurioita. Myös elektroniset laitteet voivat vaurioitua.

Muista maltti lämpötilan säädön kanssa

Liian kylmästä autosta voi saada itselleen kesäflunssan.

Lähde: Autoliitto

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT