Näitäkin asioita voi tehdä videopuhelun välityksellä – tässä 10 kekseliästä vinkkiä


Videopuhelut ovat auttaneet miljoonia ihmisiä pitämään yhteyttä läheisiinsä koronapandemian aikana. Liikkuminen on taas helpompaa, mutta yhä edelleen voi tulla vastaan monia sellaisia tilanteita, jolloin kuulumisia vaihdetaan kyläilyn sijaan videopuhelun välityksellä.

Tässä 10 vinkkiä hauskan ja viihdyttävän videopuhelun järjestämiseen.

Peli-ilta

Peli-iltoihin kuuluu usein jonkinasteista kinastelua, ja joku aina huijaa, mutta tämä on vain osa perheen kesken vietettyjen iltojen viehätystä. Videopuhelun välityksellä pidettävään peli-iltaan löydät monia ryhmäpelivaihtoehtoja internetistä, mutta myös perinteiset pelit kuten pantomiimi tai Pictionary toimivat hyvin.

Leipominen

Kukapa ei rakastaisi pientä kilpailua, joten mitä jos järjestät seuraavan videopuhelusi aikana leipomishaasteen? Voitte kaikki esitellä mestariteoksenne kameralle ja nautiskella sitten kahvit jutellessanne.

Ruokailu yhdessä

Miten olisi illallinen perheen kesken, videopuhelun välityksellä? Voitte jutella ja tuntea rentoa yhteenkuuluvuutta.

Tietokilpailu

Tietokilpailut ovat helppo tapa saada vähän hauskuutta perheen videopuheluihin. Voitte tehdä kilpailuista esimerkiksi viikoittaisen tapahtuman, ja vuorotella kysymysten esittäjän roolissa. Netistä löytyy tukuittain valmiita kysymyssarjoja tietokilpailuja varten, jos omien kysymyssarjojen tekeminen tuntuu liian vaikealta.

Vanhojen muistelu

Vanhojen muistelu yhdessä perheen kanssa voi olla mukavaa ja rentouttavaa, ja tarjota monet kunnon naurut. Voitte muistella yhdessä koettuja tilanteita, tai oppia lisää toisistanne kertomalla vuorotellen asioita, jotka tapahtuivat esimerkiksi kouluaikana.

Soittolistan luominen

Jokainen valitsee laulun ja kertoo sitten, miksi valitsi kyseisen biisin. Voitte soittaa kappaleet vuorotellen, ja koota niistä vaikka isommankin soittolistan viikkojen kuluessa.

Taustakuvien vaihto

Jos käytätte Zoomia videopuheluihinne, voitte vaihtaa taustaksi haluamanne valokuvat. Voitte järjestää haasteita siitä, kuka keksii naurettavimman taustakuvan, tai käyttää taustana hassuja vanhoja valokuvia.

Satuhetki

Tädit, sedät ja isovanhemmat voivat pitää yhteyttä pieniin sukulaisiin lukemalla tarinan videopuhelun välityksellä. Jos kyseessä on kuvakirja, lasten isä tai äiti voi ottaa kuvia kirjasta etukäteen ja lähettää ne lukijalle, jotta pienet voivat kääntää kirjan sivuja kuunnellessaan.

Taidepiiri

Jos leipominen ei ollut teidän juttunne, mitä jos teette yhdessä taidetta? Aloittakaa esimerkiksi perheen muotokuvilla. Voitte arpoa kuka maalaa kenetkin, tai piirtää kuvat kaikista vuorotellen. Taiteen tekeminen yhdessä on takuuvarmasti hauskaa, ja voitte kehystää lopputulokset seinälle hauskoina muistoina.

Lähde: Silversurfers

Kuvat: Pexels, Unsplash

SUOSITUIMMAT