Nyt avautuvat rintasyövän sairastaneet naiset: Rankka kokemus!


Kolme noin viisikymppistä suomalaista naista kertoo Terveyden Asialla -hyvinvointisivuston haastattelussa ajatuksiaan rintasyövän sairastamisen jälkeen.

Ääneen pääsee esimerkiksi 54-vuotias Ulla, jota loukkaa, kun rintasyöpää saatetaan pitää ”helppona syöpänä”.

-Olin luullut, että kaikki rintasyöpään sairastuneet saavat saman hoidon. En ymmärtänyt, kuinka paljon sairastuminen koskettaa kaikkia elämän osa-alueita.

-Nyt ajatukseni rintasyövästä ovat muuttuneet. Jo pelkästään se, että rintasyövässä on niin monenlaisia eri patologisia laatuluokituksia, ja että hoidot määräytyvät yksilöllisesti sen mukaan, olivat minulle yllätyksiä. Se, että ihmiset sanovat rintasyövällä olevan hyvän ennusteen, ei aina juurikaan jaksa lohduttaa. Se jopa loukkaa, kun rintasyöpää pidetään jotenkin ”helppona syöpänä”. Olen oppinut tällä matkalla kuinka niin fyysisesti kuin henkisesti ja myös sosiaalisesti rankka kokemus sairastuminen on, Ulla kertoo Terveyden Asialla -sivustolla.

Ullalla on rohkaiseva sana kanssakulkijoille ja diagnoosin saaneille:

-Vertaisryhmien tuki on korvaamatonta. Sure ja itke, jos siltä tuntuu, älä patoa tunteita… sinulla on oikeus kaikenlaisiin tunteisiin. Joskus jopa musta huumori voi auttaa käsittelemään asioita. Muista että olet kaunis ja arvokas juuri sellaisena kuin olet! Lue kaikkien naisten kokemukset ja kertomukset hyvinvointisivuston jutusta, täältä.

SUOSITUIMMAT