Presidentti Martti Ahtisaari on kuollut 86-vuotiaana


Tasavallan presidentin kanslia kertoo, että Martti Ahtisaari on kuollut. Hän menehtyi tänään Helsingissä 86-vuotiaana.

Vuosina 1994–2000 Ahtisaari toimi toimi tasavallan presidenttinä. Hän oli Suomen kymmenes presidentti. Ennen presidenttikauttaan hän toimi useissa merkittävissä tehtävissä Suomen ulkoministeriössä sekä Yhdistyneissä kansakunnissa.

Tehokas ravintolisä vatsalle ja suolistolle: Parantaa ruoansulatusta, edistää suoliston terveyttä ja vähentää turvotusta.

Ahtisaari perusti presidenttikautensa jälkeen arvostetun rauhanvälitysjärjestö CMI – Martti Ahtisaari Peace Foundationin ja toimi kansainvälisissä rauhanneuvottelun ja sovittelun tehtävissä. Ahtisaari oli ensimmäinen suomalainen, joka voitti Nobelin rauhanpalkinnon ja vuosi oli tuolloin 2008.

Ahtisaari luopui kaikesta julkisesta toiminnasta sairauden vuoksi vuonna 2021. Hän sairasti Alzheimerin tautia ja edenneen muistisairauden takia hän sai kotona arkeen tukea. Hän myös vietti hoitojaksoja hoivakodissa ajoittain.

Elisa Kirjasta löydät maan laajimman valikoiman suomenkielisiä ääni- ja e-kirjoja. Rekisteröityminen on maksutonta.

-Olemme syvää surua tuntien ottaneet vastaan tiedon presidentti Martti Ahtisaaren kuolemasta. Martti Ahtisaari uskoi ihmiseen, sivistykseen ja hyvyyteen, ja hän eli suuren, merkittävän elämän. Hän oli muutosaikojen presidentti, joka luotsasi Suomea globaaliin EU-aikaan, presidentti Sauli Niinistö kirjoitti koskettavasti Ahtisaaresta.

 

SUOSITUIMMAT