Sairaanhoitaja näytti koronan karut jäljet – ”voi tapahtua kenelle tahansa”


Yhdysvaltalainen San Franciscossa sairaanhoitajana työskentelevä Mike Shultz, 43, julkaisi Instagramissa kuvia, joilla hän halusi näyttää, miten karua jälkeä koronan sairastaminen teki hänelle.

– Halusin näyttää, että tämä voi tapahtua kenelle tahansa. Ei ole väliä, onko nuori vai vanha, tai kunnossa vai ei. Se voi vaikuttaa jokaiseen, Schultz sanoo Buzzfeedille.

Perusterve, hyväkuntoinen ja lihaksikas Schultz joutui 16. maaliskuuta sairaalaan Bostonissa. Hän oli ollut viikkoa aiemmin Miamissa talvifestivaaleilla, joissa hänen miesystävänsä oli töissä. Samoilla festivaaleilla olleista ihmisistä 38 sairastui koronaan ja kolme kuoli.

Shultzin ensimmäiset oireet olivat 39,5 asteeseen noussut kuume sekä hengitysvaikeudet, kun keuhkoihin alkoi kertyä nestettä. Hän oli sairaalassa kuusi viikkoa, joista neljä ja puoli viikkoa intuboituna hengityskoneessa. Hän kertoo olleensa niin heikossa tilassa, ettei jaksanut edes pitää puhelinta kädessä, koska se tuntui niin painavalta. Schultz menetti sairaalassa painostaan noin 25 kiloa. Myös keuhkojen kapasiteetti heikkeni huomattavasti sairauden aikana.

Schultz kertoo Instagramissa julkaisemansa kuvavertailun yhteydessä tekevänsä vieläkin 8 viikkoa sairastumisen jälkeen kovasti töitä kehittääkseen keuhkojaan, jotta voisi alkaa jälleen treenata.

Schultz oli sairaalassa niin huonossa tilassa, että palattuaan tolkkuihinsa hän luuli olleensa siellä vain viikon.

Lähde: Buzzfeed

Kuva: Instagram

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT