Tavoitetaulun avulla kohti unelmien elämää


Unelmakartta, tai tavoitetaulu, on tyypillisesti alusta, jolle kootaan kuvia tavoitteista ja unelmista. Se voi olla kartonkinen alusta, jolle leikkaat ja liimaat kuvakollaasin, tai tietokoneella tehty kokoelma kuvia, jonka tallennat näytön taustakuvaksi. Tavoitetaulun tarkoitus on auttaa hahmottamaan mitä haluat elämässäsi, ja pyrkimään tavoitteita kohti. Lue tästä, kuinka unelmakartta tehdään, ja miten se voi auttaa tavoitteiden saavuttamisessa:

Tavoitetaulun avulla kohti päämäärää

Miten tavoitetaulu auttaa tavoitteiden saavuttamisessa? Voi tuntua hullulta ajatukselta, että kuvien leikkaaminen ja liimaaminen voisi auttaa saavuttamaan tavoitteita. Mutta kun teet unelmakartan ja ripustat sen jonnekin missä näet sen joka päivä, mielesi keskittyy tavoitteisiisi useammin. Saat alitajuntasi työskentelemään unelmiesi toteutumisen eteen.

Mielesi alkaa havaita sellaisia asioita ympärilläsi, jotka voivat auttaa sinua kohti päämäärääsi. Ilman tavoitetaulua et välttämättä tulisi huomanneeksi samoja yksityiskohtia.

Tavoitetaulun kokoaminen

Tämäntapaisen taulun kokoaminen voi olla hauska projekti. On pelkästään itsestäsi kiinni mitä laitat tauluusi. Tarkoitus on etsiä kuvia, jotka auttavat sinua tuntemaan positiivisia tuntemuksia aina kun katsot tauluasi.

Sen sijaan että tavoitteesi olisivat pelkästään mielikuvia pääsi sisällä, unelmakartta auttaa tekemään niistä konkreettisempia kuvien avulla.

Voit etsiä kuvia lehdistä, tai tulostaa niitä internetistä. Voit myös etsiä esimerkkejä tavoitetauluista, jos haluat saada käsityksen miltä ne voivat näyttää. Muista kuitenkin, että unelmakarttaa ei voi tehdä väärällä tavalla, ja se voi olla täysin omanlaisesi: jos taulusi katsominen muistuttaa sinua unelmistasi ja saa aikaan jonkinlaisen tunnetilan, olet oikealla tiellä.

Tavoitetaulu voi sisältää tavoitteita elämän eri osa-alueita. Näitä voivat olla esimerkiksi ihmissuhteet, taloudellinen tilanne, ura, koti, matkustaminen ja oppiminen.

Toimiiko unelmakartta todella?

Toimiiko unelmakartta todella, toteutuvatko kaikki haaveesi? Ihmeitä tuskin tapahtuu. Mutta jos haaveesi ja tavoitteesi ovat jatkuvasti mielessäsi, on todennäköisempää, että niistä tulee totta.

Tavoitetaulun tekeminen voi myös auttaa hahmottamaan paremmin mitä todella haluat elämältäsi. Kun tiedät mitä haluat, sinun on helpompi keskittyä niihin asioihin, jotka ovat sinulle tärkeitä jokapäiväisessä elämässäsi. Mitä tyydyttävämpää elämäsi on, sitä enemmän sinulla on energiaa pyrkiä kohti tavoitteitasi.

Unelmakartan tekeminen on kaiken lisäksi niin mukavaa puuhaa, että sen tekeminen on positiivinen ja inspiroiva kokemus jo itsessään.

Lähde: MotionalWellBeing.com

SUOSITUIMMAT