Vantaalainen Aja, 28, koki lapsena jotain aivan järkyttävää: ”On vaikea uskoa, kuka haluaisi tehdä lapselleen näin”


Ylen Sinkut paljaana -realityn päätähtinä nähdään kuusi naista, joiden ura ja elämä perustuu näyttävälle ulkonäölle. He lähtevät ohjelmassa sokkotreffeille kolmen miehen kanssa ilman meikkiä ja näyttävää kampausta tai peruukia.

Vantaalainen Aja Daffeh, 28, nousi julkisuuteen voitettuaan Suomen ensimmäisen Face of African Queen -kauneuskilpailun vuonna 2020. Hän kertoo ohjelmassa rohkeasti traagisesta tapahtumasta, josta hän on vaiennut lapsesta asti, ja minkä takia hän ei ole vielä koskaan käynyt treffeillä.

Aja muutti Suomeen Gambiasta kouluikäisenä, jossa hänelle oli tehty 4-vuotiaana ympärileikkaus. Hänelle jäi brutaalista toimenpiteestä syvä trauma, joka on piinannut häntä aikuisuuteen asti.

Vasta viime aikoina Aja on uskaltanut avautua kokemuksestaan, kun kotikylän miehet silpoivat hänet 4-vuotiaana. Häneltä poistettiin veitsellä kaikki ulkoiset sukupuolielimet.

Aja kertoo ohjelmassa itkien, miten hänen äitinsä yritti estää silpomisen.

– Muistan viimeisen otteen, kun kaaduin maahan ja ne sai mut sieltä takaa maahan. Pidin kynsillä kiinni ja hiekkaa vaan täyttyi kynsieni alle.

Ajan isä oli jo Suomessa ja äiti vielä yksin lasten kanssa Gambiassa. Äiti huusi miehille, että ”älkää ottako häntä”.

– Kylän vanhin mies tuli mun jalkojen väliin. Ensimmäinen juttu, mitä mä tunnen, musta tippuu mun klitoris. Kirjaimellisesti tunnen, kun musta tippuu paloja.

– Mä olin niin lähellä kuolemaa. Mulle oli noussut kuumetta niin pahasti, että äiti oli niin varma, että mä kuolen.

Silpomisesta jäi Ajalle pahat traumat ja pitkäkestoisia terveysongelmia.

– Kun mä tulin tänne Suomeen, niin mun oli tosi vaikea pissata. Se kipu oli niin sietämätöntä.

Aja kertoo trauman aiheuttaneen hänelle yökastelua 14-vuotiaaksi asti.

Ohjelmassa Aja kertoo sokkotreffeillä miehille rohkeasti ympärileikkauksestaan. Hän valitsee kolmesta miehestä yhden, jonka kanssa hän menee toisille treffeille.

Sinkut paljaana on katsottavissa Yle Areenassa ja TV2-kanavalla 3.1. alkaen.

Katso Aja Daffehin jakso alta tai Yle Areenasta.

Kuva: Instagram

SUOSITUIMMAT