Vesiroiskejupakasta kaupungilta 500 euroa vaativa kaupunginvaltuutettu: ”Miksi pitäisi uida nopeasti, ellei ole hai perässä?”


Jyväskylän kuntapolitiikasta Saloon siirtynyt kaupunginvaltuutettu Jaana Haapasalo (sit) vaatii kaupungilta 500 euron korvausta.

Kyseessä on heinäkuussa tapahtunut välikohtaus, kun Haapasalo oli uimassa Salon uimahallissa ja koki siellä mielipahaa. Hän kertoo saaneensa vesiroiskeita ”suoraan suuhun” viereisellä uimaradalla perhosuintia treenanneelta kilpauimarilta.

Haapasalo kirjoitti kokemuksestaan salolaiseen paikallislehteen otsikolla ”Kilpauintia ei saa suosia” ja julkaisi elokuun alussa saman tekstin myös Facebookissa.

Vesiroiskeen lisäksi Haapasaloa häiritsi ”parikymppisen” uimavalvojan toiminta. Kun Haapasalo valitti uimavalvojalle vesiroiskeesta, tämä vastasi: ”Kyllä täällä saa roiskia vettä niin paljon kuin haluaa, kun on kilpauimari.”

Selonteossaan Haapasalo oli närkästynyt myös mielestään yleisestä kilpaurheilijoiden ”palvomisesta” kuntouimareiden kustannuksella ja päätti kirjoituksensa kommenttiin: ”Miksi ihmeessä pitäisi uida nopeasti, ellei ole hai perässä?”

Haapasalon Facebook-julkaisu sai aikaan kiivasta keskustelua ja varsinkin hämmennystä naisen voimakkaasta kannasta kilpauintia vastaan.

Haapasalo vei asiaa eteenpäin ja vaatii uimahallin 6,50 euron käyntimaksun palauttamista sekä 500 euron korvausta kokemastaan ”mielipahasta ja liikunnan ilon katoamisesta”.

Salon sivistyspalvelujohtaja ja vapaa-aikalautakunta hylkäsivät Haapasalon hakemuksen sillä perusteella, että keskustelu uimavalvojan kanssa tapahtui vasta liikuntasuorituksen jälkeen. Myöskään mielipahasta ja liikunnan ilon katoamisesta ei katsottu koituneen lakiperusteista oikeutusta korvausvaatimukselle.

Haapasalo kertoi Turun Sanomille vievänsä asiaa eteenpäin hallinto-oikeudessa.

Haapasalo on julkaissut Facebookissa aiemminkin urheilunvastaisia kommentteja, kuten tämä:

”Millä oikeudella yksi suunnistuspiste on häiritsevästi kerrostaloni pihalla ikkunani alla? Kuka tähän on antanut luvan? Ja taas on uimahalli kiinni kuntouimareilta uintikisojen takia!!! Salon kaupunki pitää kilpaurheilua tärkeämpänä kuin kunto- ja terveysliikuntaa. Paheksun.”

Jaana Haapasalo on ammatiltaan psykologi, psykoterapeutti sekä oikeus- ja kriminaalipsykologian dosentti. Alla Haapasalon Facebook-julkaisu viime kesän uimahallikokemuksesta.

Lähde: Turun Sanomat

Kuva: Salon kaupunki

SUOSITUIMMAT