Yö julkaisi uuden biisin – laulajana Olli Lindholm! Kuuntele täältä


Suomalaisen populaarimusiikin ikoni Yö julkaisi tänään uuden kappaleen. Yhtyeen arkistoista on löytynyt Viimeiseen auringonlaskuun -biisi, jonka tulkitsee yhtyeen edesmennyt laulusolisti ja perustajajäsen Olli Lindholm. 

Antti Kleemolan säveltämä ja Eija Hinkkalan sanoittama kappale on taltiointi vuodelta 2018. Biisin ovat tuottaneet Jari Latomaa ja Mikko Kangasjärvi

”Viimeiseen auringonlaskuun -kappale oli työn alla ’Mitä jos mä rakastan’ studioalbumillemme, mutta jostain syystä se ei mielestämme silloin sopinut kokonaisuuteen. Jonkin verran lisätyötä kappaleen valmistaminen julkaisukuntoon on vaatinut, mutta lopputuloksena on upea ja koskettava biisi, jossa on kuultavissa kaikki ne tunnusmerkit, joista Yö on aina opittu tuntemaan”, yhtye kommentoi. 

Myyntituotto hyväntekeväisyyteen

Single julkaistaan myös rajoitettuna 10” vinyylipainoksena, joka on saatavana levykaupoista 24.2. alkaen. Singleä myy myös yhtyeen virallinen verkkokauppa osoitteessa kauppa.likaisetlegendat.com

Kappaleen myyntituotto ohjataan kokonaisuudessaan hyväntekeväisyyteen Ensi- ja turvakotien liitolle, lasten kaltoinkohtelun katkaisemiseen (LKK).

40 vuotta Yötä -juhlakonsertti Nokia Arenalla maaliskuussa

Yön 40-vuotista uraa juhlistetaan Tampereen Nokia Arenalla perjantaina 24.3.2023. Lavalle nousevat Yö-yhtye Mikko Kangasjärvi, Jari Latomaa, Ari Toikka, Timo Mynttinen ja Jussi Turpeinen sekä yhtyeessä uran varrella vaikuttaneita muusikoita. Lauluja tulkitsevat Suvi Teräsniska, Pauli Hanhiniemi, JP Leppäluoto, Jay Lewis ja Herra Ylppö. Konsertti on ainutlaatuinen hetki kuulla monipuolisesti Yö-hittejä yli 40-vuotisen historian varrelta.

”Lippuja juhlakonserttiin on myyty hyvin, mutta vielä mahtuu mukaan nostalgiamatkalle Yön pitkään musiikilliseen historiaan!”, promoottori Timo Isomäki kertoo. 

Olli Lindholmin poismenosta tulee kuluneeksi neljä vuotta ylihuomenna.

Kuuntele Viimeiseen auringonlaskuun -kappale alta tai YouTubesta.

Lähde: ProPromotion Oy

SUOSITUIMMAT