Etelä-Pohjanmaalla kovat keinot käyttöön – koronakaranteenia vastustaneita pitänyt jopa lukita sairaalahuoneisiin


Ilkka-Pohjalaisen mukaan Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on otettu käyttöön erittäin kovia keinoja koronakaranteenia törkeästi rikkoneille henkilöille.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin päivystyksen aluejohtaja Raimo Jokisalo Seinäjoen keskussairaalasta vahvistaa Ilta-Sanomille, että jotkut rikkomuksista ovat olleet niin törkeitä, että niissä on tarvittu poliisin apua. Potilaita on jopa jouduttu lukitsemaan pakkokaranteeniin.

– Joko karanteenia tai eristämispäätöstä on rikottu sen verran räikeästi, että on jouduttu poliisin kyydillä asianomainen toimittamaan meille ja häntä on sitten hoidettu turvahuoneessa.

Jokisalon mukaan räikeät rikkomukset tapahtuivat, kun karanteeniin tai eristykseen määrätyt henkilöt lähtivät kuljeksimaan kaupungille. Hänen mukaansa altistuneita on tullut Etelä-Pohjanmaalla näistä tapauksista mittavia määriä.

– Määräysten rikkominen on rikos. Kyseessä on terveydensuojelurikkomus, jonka rangaistusasteikko on sakoista kolmeen kuukauteen vankeutta. Jos puhutaan tilanteesta, jossa joku tahallisesti tartuttaa tautia muihin, niin sittenhän rikosnimikkeet ja rangaistukset kovenevat, Jokisalo kertoo Ilta-Sanomille.

Ilta-Sanomien mukaan myös Pohjanmaalla Vaasan seudulla on ollut jonkin verran vastaavanlaisia tapauksia.

Lähteet: Ilkka-Pohjalainen, Ilta-Sanomat

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT