IL: Roosa pudotti 38 kiloa yhdeksässä kuukaudessa, mutta toivoo nyt, ettei olisi tehnyt niin


Roosa Laituri kertoi Iltalehden haastattelussa katuvansa laihdutussuoritustaan, jonka aikana hän pudotti lähes 40 kiloa alle vuodessa.

Roosa kokee tehneensä laihdutusprojektin väärin. Syyksi hän kertoo liian nopean tahdin, jonka takia hän menetti ilon liikunnasta ja hänen ajatuksensa omasta vartalosta ohjautuivat epäterveeseen suuntaan.

Roosa kertoi IL:lle, että laihdutusurakka alkoi vuonna 2018 kesäfestarin jälkeen, kun hän oli saanut palovammoja reisiinsä hameen hankaumasta. Hän ei pystynyt kävelemään lähes viikkoon hankaumien aiheuttamien palovammojen takia, joten hän päätti laihduttaa.

Laihdutus onnistui häkellyttävän nopeasti, sillä Roosa laihtui yhdeksässä kuukaudessa peräti 38 kiloa.

Näin paino nousi ja putosi

Roosan paino oli noussut vuosien myötä hiljalleen ilta- ja yötyön takia. Hän söi töissä vain kaikkea makeaa, joilla sai nopeasti energiaa. Iltapäivällä herättyään hän söi pikaruokaa.

Laihduttaakseen Roosa aloitti liikunnan ja kulki töihin pyörällä, yhteensä 10 kilometriä päivässä. Hän myös kävi salilla kuusi kertaa viikossa, söi vähän ja kulutti paljon. Pian koko elämä olikin pelkkää laihduttamista ja töitä.

Ongelmat ilmestyivät huomaamatta

Vasta pikalaihtumisensa jälkeen Roosa huomasi, että hänelle oli kehittynyt sen takia syömishäiriö sekä vääristynyt omakuva vartalostaan. Vaikka hän oli laihtunut 38 kiloa ja vatsalihakset erottuivat, hän näytti mielestään edelleen lihavalta.

Roosa huomasi, että kyseessä oli kehonkuvan häiriintyminen, joka tapahtuu kun jokin osa kehosta tai koko vartalo nähdään epärealistisesti ja sen kuvitellaan olevan jotain muuta kuin se todellisuudessa on.

Myös ilo liikunnasta oli kadonnut, joten hän lopetti salilla käynnin. Hän edelleen pyöräilee töihin ja ulkoilee koiran kanssa, mutta ei harrasta muuta liikuntaa, koska ”se lipsuu aina suorittamiseksi”.

Roosa kertoi IL:lle, että jos voisi tehdä kaiken uudelleen, hän laihduttaisi huomattavasti hitaammalla tahdilla, jotta ei menettäisi liikunnan iloa eikä kehittäisi itselleen pikalaihtumisen jälkeen ilmestynyttä vääristynyttä kehonkuvaa.

Alla olevan kuvan tekstissä Roosa kertoo vääristyneestä kehonkuvastaan. Hän sanoo, että laihtuminen ei tuonut hänelle rauhaa, vaan syömishäiriön. Hän ei haluaisi enää vihata vartaloaan, mutta sanoo mielensä olevan suurin vihollisensa.

Lähde: Iltalehti

Kuvat: Instagram

SUOSITUIMMAT