Investointipankkiirin hyvinvointiohjelma – 6 asiaa, jotka pelastavat päivän


Lontoolainen investointipankkiiri Bhavin jakaa Tinybuddhan artikkelissaan kuuden kohdan listan asioista, jotka pelastavat hänen päivänsä.

Mitä tahansa päivä pitääkään sisällään, näiden kuuden pienen tehtävän avulla Bhavin tuntee itsensä rauhalliseksi, voimakkaaksi ja tasapainoiseksi, tietäen että hänellä on konkreettisia keinoja negatiivisten ajatusten nujertamiseksi.

Kokeile Bhavinin ohjelmaa, ja ota nämä kuusi tehtävää osaksi päivärutiiniasi. Tuloksena on todennäköisesti paremmin voiva keho ja mieli.

Ota yhteyttä ystävään ja perheenjäseneen

Lähetä tekstiviesti tai WhatsApp-viesti yhdelle perheenjäsenelle ja yhdelle ystävälle. Tähän ei mene kuin muutama minuutti päivässä, mutta positiivinen vaikutus molempien elämään voi olla yllättävän suuri.

Kysy mitä kuuluu, ja kuuntele tarkkaavaisesti.

Opettele kiitollisuutta

Tämän harjoituksen voit tehdä heti aamulla. Kysy itseltäsi, mitkä kolme asiaa edelliseltä päivältä saavat sinut tuntemaan itsesi kiitolliseksi. Kysy myös, mitkä kaksi asiaa tulisivat toteutuessaan tekemään tästä päivästä hyvän. Lopuksi mieti, mikä yksi asia tältä aamulta saa sinut tuntemaan itsesi kiitolliseksi.

Voit halutessasi kirjoittaa asiat ylös, mutta pelkkä itselleen puhuminen toimii yhtä hyvin. Kiitollisuusharjoitus on hyvä tapa saada itsellesi positiivinen mieli ennen kuin päivä on kunnolla alkanutkaan.

Tee kolme ystävällistä tekoa

Tee kolme hyvää tekoa joka päivä. Nämä voivat olla joko aivan pieniä, valtavan suuria, tai mitä tahansa siltä väliltä.

Kun olemme pakkomielteisen keskittyneitä itseemme, ajattelemme myös jatkuvasti ainoastaan itseämme, mikä lopulta saa meidät tuntemaan vain pahoinvointia.

Kun taas keskitymme itsemme sijaan hyvän tekemiseen, ajatuksemme kääntyvät ulospäin ja pois itsestämme. Tunnemme iloa saadessamme muut hymyilemään.

Toisten auttaminen on itsensä auttamista. Ajatus saattaa tuntua itsekkäältä, mutta jos voit auttaa itseäsi ja jotakuta toista samanaikaisesti, miksipä ei?

Voita 100 € joulurahaa!

Liiku kaksikymmentä minuuttia tavalla, joka tuntuu hyvältä.

Ihmiset usein luovuttavat liikkumissuunnitelmiensa suhteen, koska yrittävät liikkua sellaisilla tavoilla, joista eivät pidä. Tämä on sääli, koska liikunta ei ainoastaan ole hyväksi keholle, mutta myös mielen hyvinvoinnille.

Yritä löytää oma liikuntamuotosi, ja pysyttele siinä, kaksikymmentä minuuttia päivässä. Huomaat, että liikkumisesta tulee lopulta tapa, josta et halua luopua.

Lue ääneen kolme minuuttia

Etsi joku sellainen kirja, tai muu teksti, josta nautit, ja lue ääneen kolmen minuutin ajan (tai niin kauan kuin hyvältä tuntuu). Seiso ryhdikkäästi ja lue ylpeästi rinta rottingilla, niin kuin kenties teit lapsena.

Tämä harjoitus kohottaa itseluottamustasi, ja kun kehität ääneen lukemisesta itsellesi säännöllisen tavan, juurrutat itseesi myös hieman itsekuria.

Lukutehtävä on helppo suorittaa menestyksekkäästi jokainen päivä, mikä saa sinut tuntemaan tyydytystä.

Lue ennen nukkumaan menoa

Lukeminen ennen nukkumaan menoa auttaa unen saamisessa, vähentää huolen ja ahdistuksen tuntemuksia, ja auttaa sinut rentoutumaan niin, että olet valmis kohtaamaan seuraavan päivän haasteet.

Tässä tehtävässä suoriudut helpommin, jos suljet television ja älypuhelimen tuntia ennen nukkumaanmenoaikaa.

Kun olet kokeillut ohjelmaa, saatat huomata nopeastikin sen positiiviset vaikutukset: tunnet itsesi kenties itsevarmemmaksi ja optimistisemmaksi kuin ennen.

Tiedät, että sinulla on keinoja selviytyä harmaammistakin päivistä. Pystyt vakuuttamaan itsesi, että kaikki kääntyy parhain päin. Ja jos joku tehtävä ei toimi kohdallasi, jätä se pois, ja jatka vain niitä jotka tuovat hyvää oloa.

Lähde: tinybuddha

Kuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT