Sähköpotkulautoja voidaan käyttää läpi talven, tietyillä rajoituksilla


Sähköpotkulautayhtiö Voi kertoo aikovansa pitää kalustonsa saatavilla aiempien vuosien tapaan myös talvella.

Yhtiön Pohjoismaissa kehitetty uusi sähköpotkulautamalli soveltuu entistäkin paremmin talviolosuhteisiin. On kuitenkin kolme säätilaa, jolloin sähköpotkulaudat poistetaan hetkellisesti käytöstä odottamaan parempia kelejä. Tänä viikonloppuna sellainen tullaan näkemään.

Moni sähköpotkulautoja käyttämään tottunut joutuu tämän viikonlopun aikana toteamaan, että sähköpotkulaudat eivät ole käytössä.

– Tällä viikolla sää on ollut yksinkertaisesti liian kylmä, jotta sähköpotkulautojen akut toimisivat sillä tasolla kuin haluamme. Ehdoton pakkasraja on -20 astetta ja harkitsemme skuuttien väliaikaista sulkua jo, kun lämpötila laskee -15 asteeseen, Voin maajohtaja Reetta Alastalo kertoo.

Perjantaille ennustettu jäinen sade on toinen säätila, jolloin sähköpotkulautojen käyttöä rajoitetaan. Ylipäätään jäiset tiet ja olosuhteet ovat yksi tärkeä syy, miksi kalustoa poistetaan väliaikaisesti käytöstä.

– Tiimimme työskentelee ympäri vuorokauden ja meillä seurataan tarkoin sääennusteita käyttäjien turvallisuuden varmistamiseksi. Jäinen sade tekee tien pinnoista erityisen liukkaita, jolloin sähköpotkulautailu ei ole turvallista. Pystymme sulkemaan koko kalustomme etäohjauksella muutamissa minuuteissa.

Sähköpotkulaudat laitetaan ”nukkumaan” myös, jos kaupunkiin on tulossa lumipyry.

–  Emme kerää skuutteja pois heti, jos lunta tulee, sillä useasti lumi viipyy maassa vain muutaman päivän. Lumisateilla toiveenamme onkin, että käyttäjämme pysäköisivät sähköpotkulaudat esimerkiksi talojen seinien viereen, jotta ne eivät helposti jäisi lumikinosten alle, Alastalo vinkkaa ja jatkaa:

–  Kun aktiivinen auraustoiminta alkaa, niin toki keräämme laudat pois.

Voi on lisännyt omaehtoisesti sähköpotkulautojensa käyttäjien turvallisuutta rajoittamalla nopeutta päivisin 20 kilometriin tunnissa ja yöaikaan 15 kilometriin tunnissa.

–  Talviaikaan käyttäjien tulisi muistaa erityisesti käyttää kypärää ajaessaan ja sopeuttaa nopeuttaan olosuhteisiin. Esimerkiksi jarrutusmatkat voivat olla kesäolosuhteita pidempiä ja äkkijarrutuksissa tai -käännöksissä riski kaatumiseen on suuri liukkauden vuoksi, Alastalo muistuttaa.

Kuvituskuva: Unsplash

SUOSITUIMMAT