Suomessa 98 uutta koronatartuntaa – yksi ikäryhmä erottuu joukosta


Suomessa on THL:n mukaan todettu 98 uutta koronavirustartuntaa, jotka jakautuvat kymmenen päivän ajalle. Varmistettujen tartuntojen kokonaismäärä on nyt 8 725.

Uusista tapauksista 41 liittyy jo tiedossa olleeseen tartuntaketjuun, joka on saanut alkunsa lahtelaisesta ravintolasta. Näistä tartunnoista 18 on Lahdessa ja 23 muualla Päijät-Hämeessä.

Keski-Suomessa on todettu kaikkiaan 26 uutta tartuntaa, joista 14 Äänekoskella, 5 Jyväskylässä ja 3 Saarijärvellä. Lähes kaikki Äänekosken ja Saarijärven tartuntatapaukset liittyvät syyskuun alussa järjestettyyn yksityistilaisuuteen.

Pirkanmaalla uusia tapauksia on 17, joista 6 Tampereella. Lisäksi Mänttä-Vilppulassa on todettu tapauksia iäkkäiden palvelukeskuksessa. Kanta-Hämeessä tapauksia on 3.

Koronatestauksessa positiivisten testitulosten määrä on noussut 0,2 prosentista 0,5:een.

Suomen ilmaantuvuusluku on nyt 9,8 tapausta 100 000 asukasta kohden 14 vuorokauden aikana, kun se vielä maanantaina oli 8,3.

THL muistuttaa, että jos on edes lieviä koronavirukseen sopivia oireita, tulee olla yhteydessä terveydenhuoltoon ja hakeutua testiin. Oireisena on vältettävä kaikkia lähikontakteja muihin ihmisiin

Alla olevassa taulukossa on jaettu uusien tartuntojen määrät ikäryhmien mukaan. Suurin ikäryhmä on 10-19-vuotiaat, joiden keskuudessa todettiin 33 tartuntaa. Seuraavaksi eniten (15) tartuntoja todettiin 40-49-vuotiailla ja kolmanneksi eniten (13) 50-59-vuotiailla.

Ylin kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT