THL: Suomessa torstaina 223 uutta koronatartuntaa – juhlakauden täydet vaikutukset eivät vielä näkyvissä


Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL ja Sosiaali- ja terveysministeriö STM pitivät tänään torstaina tilannekatsauksen, jossa kerrottiin koronaviruksen levinneisyydestä Suomessa.

THL:n ylilääkäri Taneli Puumalaisen mukaan Suomessa raportoitiin torstaina 223 uutta koronavirustartuntaa. Tällä hetkellä koronaviruksen vuoksi on sairaalahoidossa 178 potilasta, joista 27 tehohoidossa. Koronavirukseen liittyvien kuolemantapausten määrä on nyt 582. Tiistaina koronakuolemia raportoitiin 11. Yli 80-vuotiaiden osuus menehtyneissä on korostunut.

Kahden viime viikon aikana Suomessa on ilmoitettu 3 325 tartuntaa, joka on 1 550 vähemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana. Koko epidemian aikana Suomessa on todettu tähän mennessä 37 772 koronatartuntaa.

STM:n strategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki kertoi tilannekatsauksessa, että koronarajoitukset ovat vähentäneet fyysisiä kontakteja ja että epidemian kiihtyvä yleinen kasvu olisi tässä vaiheessa Suomessa pysähtynyt. Juhlakauden täydet vaikutukset eivät kuitenkaan ole vielä näkyvissä, sillä niitä joudutaan odottamaan 1-2 viikkoa.

Puumalainen kävi myös läpi Englannissa ja Etelä-Afrikassa jylläävien erittäin tarttuvien koronavirusmuunnosten tilannetta Suomessa. Puumalaisen mukaan Suomessa on todettu tähän mennessä yhteensä 17 virusmuunnostapausta.

Puumalaisen mukaan Isosta-Britanniasta on saapunut varmistetusti vähintään 150 lentomatkustajaa ja Etelä-Afrikasta 15, mutta ”voi olla, että henkilöitä on enemmän”, koska kaikki eri reittien kautta Suomeen tulleet henkilöt eivät välttämättä ole ilmoittaneet alkuperäistä lähtömaataan. Tämän vuoksi THL suosittelee nyt Isosta-Britanniasta saapuvien lentomatkustajien koronatestausta, mukaan lukien henkilöt, jotka eivät siihen itse ilmoittaudu. Lisäksi kaikille lentomatkustajille suositellaan 14 päivän karanteenia nykyisen 10 päivän sijaan.

Puumalaisen mukaan ympäri maailmaa Covid-19-tautiin on kuollut noin 1,8 miljoonaa ihmistä. Erityisesti Ruotsin ja Venäjän tilanteet ovat tällä hetkellä varsin vaikeat, mutta myös Lontoon tilanne on huonontunut nopeasti. Tämän vuoksi rajaturvallisuuteen tulee nyt kiinnittää erityistä huomiota.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT