Neljä yleistä virhettä, joita fiksutkin ihmiset tekevät


Rahanhimo voi täyttää elämän.

Jos ajattelet, että vain tyhmät ihmiset tekevät virheitä, olet väärässä – jokainen tekee virheitä. Älykkäät ihmiset myöntävät tämän, ja kenties vähemmän älykkäät eivät. Onpa vielä niinkin, että historian älykkäimmiksi ja menestyneimmiksi määritellyt ihmiset ovat tehneet hyvin paljon virheitä. Kuten Albert Einstein sanoi: ”Kukaan, joka ei ole koskaan tehnyt virhettä, ei ole yrittänyt mitään uutta.”

Kaikkia virheitä ei kuitenkaan kannattaisi tehdä – toisten erheistä voi myös ottaa opiksi. Tässä neljä hyvin yleistä virhettä, joita fiksutkin tekevät.

Rahan perässä juokseminen

Rahan perässä ei kannata juosta. Monet rikkaat ihmiset ovat itsekin samaa mieltä. Kaikki tietävät, että elämässä on niin paljon muutakin kuin raha. Ja silti teemme siitä usein elämämme ainoan päämäärän. Rikkaudesta voi tietenkin haaveilla – kunhan muistamme, että tietyn varakkuustason jälkeen rahalla ei ole oikeastaan mitään vaikutusta onnellisuuteemme.

Liian vähäiset yöunet

Riittämätön yöuni vaikuttaa seuraavan päivän energiaan, ja pidemmällä aikavälillä myös terveyteen. Säännöllisistä ja riittävän pitkistä unista kannattaa pitää kiinni, jotta kehon ja mielen hyvinvointi säilyy. Myös työteho pysyy parempana, kun takana on hyvin nukuttu yö.

Laitteiden liiallinen käyttö

Viime vuosikymmenen aikana teknologia on kehittynyt valtavin harppauksin ja markkinoille on ilmaantunut lukuisia somealustoja sekä muita sovelluksia. Lähes jokaisella on älypuhelin ja pääsy nettiin. Jatkuva laitteella oleminen ja sometus ei kuitenkaan ole hyväksi. Erään
tutkimuksen mukaan ensimmäinen täysin diginatiivi sukupolvi Z (eli vuoden 1995 jälkeen syntyneet) on ahdistunut ja stressaantunut.

Riittämätön liikunta

Elämme kiireistä elämää. Päivät kuluvat töissä, iltojen ja viikonloppujen ohjelma täyttyy monesti perheen ja ystävien kanssa olemisesta. Myös ruokakaupassa täytyy käydä, ja muita asioita hoitaa. Arjen keskellä liikkuminen tippuu helposti prioriteettilistamme pohjasijoille. Liikunnan puute alkaa kuitenkin näkyä monenlaisina vaivoina – väsymyksenä, masennuksena, selkävaivoina, ylipainona… Liikunta on ihmisen hyvinvoinnille välttämätöntä.

Kuva: Pixabay

SUOSITUIMMAT