Peliarvio: Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök


Mainetta niittäneen Assassin’s Creed Valhallan massiivisen ja viihdyttävän tarinan jatkoksi ilmestynyt Dawn of Ragnarök -lisäosa tarjoaa kohtalaisen maukasta mutusteltavaa. Harmittavasti lisäpaketti on hinnoiteltu todella korkealle sisällön laajuuteen nähden. Alkuperäinen peli julkaistiin 10. marraskuuta 2020, joten pelistä tykänneiden odotus on ollut pitkä lisäsisältöä hamunneille.

Lisäosan protagonistina nähdään pääpelistä tutun Eivorin sijaan Havi-niminen jumala. Jo varhaisessa vaiheessa Havi käsittää, että hänen ja Freija-jumalattaren yhteinen poika on vankina ja odottaa pelastamista. Pelialueena toimii kääpiöiden kansoittama Svartalfheim, joka on täysin irrallinen pääpelin maailmasta.

Suosituksena oman hahmon on syytä olla riittävän vahva lisäosan tehtäviä varten, sillä tason tulisi olla vähintään 340. Tarvittaessa peli antaa kuitenkin mahdollisuuden aloittaa suoraan tältä tasolta, mikäli pääpelin hahmo ei ole vielä riittävän voimakas. Vanhojen kykyjen lisäksi Svartalfheimin kansa antaa Haville Hugr-Rip-varusteen, joka tuo viisi uutta ja voimakasta kykyä käyttöön.

Uudesta kykypaketista käytössä voi olla kerrallaan kaksi taitoa. Valikoimaan kuuluu Power of Mushelpeim, joka muuttaa oman hahmon tuliseksi. Kyky toimii parhaiten etenkin erinomaisena valeasuna, sillä iso osa vastustajista esiintyy myös elävänä soihtuna. Muita taitoja ovat korpiksi muuttuminen, oman aseen terästäminen jäällä, teleporttaus ja pahisten henkiinherättäminen. Jälkimmäinen kuulostaa aluksi huvittavalta, mutta jutun juju on ylösnousseiden pahisten liittyminen pelaajan liittolaisiksi. Uudet kyvyt tuovat mukavasti uusia vaihtelua taisteluosuuksiin.

Ratsun selässä kelpaa ihailla maisemia ja nopeuttaa näin matkantekoa. Uusi Power of the Raven -kyky mahdollistaa vielä entistäkin nopeamman matkanteon, mikäli taivalta haluaa taittaa joutuisammin.

Pääjuoni lisäosassa on kiehtova ja mukaansatempaava, mutta muuten maailman tutkiminen on pääpelistä tuttua ja turvallista vapaata vaeltamista, paikkojen koluamista ja tarvikkeiden keräilyä. Kokonaisvaltaiseen tutkimiseen pelintekijät lupaavat kuluvan aikaa jopa 40 tunnin edestä, mutta lisäosan pääjuonen kahlaa läpi oletettavasti noin 15–25 tunnissa, vaikeusasteen ja pelaajan taitojen summana. Tähän aikamäärään peilaten hinta kuulostaa korkealta, vaikka sisältö onkin laadukasta. Rinnastettuna pääpelin toistasataa tuntia pitkään kokonaisuuteen verraten lisäys on loppujen lopuksi varsin pieni, mutta kuitenkin ns. keskivertopelin pituinen aika.

Kokonaisuutena Assassin’s Creed Valhalla: Dawn of Ragnarökin tekninen toteutus on huolellisesti tehty ja se on ulkoisesti yhtä upea kuin pääpelikin. Faneille se on maukas lisäosa ja hyvää keskitasoa myös muille peligenren ystäville. Jos nälkä on kova ja jatkoa on pakko saada mahdollisimman nopeasti, niin hinta ei tunnu liian pahalta. Tyylikäs lisäys huippupeliin.

Tähdet: 4,0/5

Rating: 4 out of 5.

Testialusta: PlayStation 5
Saatavuus: PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Google Stadia, PC (Windows)
Genre: Seikkailuroolipeli
Pelaajamäärä: 1
Ikäraja: 18
Kehittäjät: Ubisoft Sofia
Julkaisija: Ubisoft
Julkaisupäivä: 10.3.2022

SUOSITUIMMAT


Mainetta niittäneen Assassin's Creed Valhallan massiivisen ja viihdyttävän tarinan jatkoksi ilmestynyt Dawn of Ragnarök -lisäosa tarjoaa kohtalaisen maukasta mutusteltavaa. Harmittavasti lisäpaketti on hinnoiteltu todella korkealle sisällön laajuuteen nähden. Alkuperäinen peli julkaistiin 10. marraskuuta 2020, joten pelistä tykänneiden odotus on ollut pitkä lisäsisältöä hamunneille. https://www.youtube.com/watch?v=EJZlPKD3E-4&ab_channel=Ubisoft Lisäosan protagonistina...Peliarvio: Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarök