Peliarvostelu: Resident Evil 3 Nemesis


Capcom on ottanut työkseen luoda vanhoja Resident Evil -klassikoitaan uuteen muottiin. Tuoreimpana tulokkaana on näyttävästi uusiksi tehty Resident Evil 3 Nemesis.

Jos pelin ensimmäinen versio on sinulle tuttu, uuden version normaali vaikeustaso vastaa suunnilleen alkuperäistä, eikä sinulla ei ole alussa asetta apunasi. Jos taas haluat pelata vähemmillä hampaiden kiristyksillä, helpoimmalla vaikeustasolla sinulla on käytettävissä jo hyvin varhain ase sekä enemmän panoksia ja vastustajat ovat hieman helpompia kukistaa. Peli ei kuitenkaan ole lastenleikkiä edes helpoimmalla tasolla.

Peli alkaa, kun Raccoon Cityä koetteleva zombien invaasio on jättänyt vain harvoja henkiin. Yksi heistä on S.T.A.R.S. -ryhmän jäsen Jill Valentine, joka saa esimakua häntä riivaavasta painajaisesta oman asuntonsa peilin edessä. Brad Vickers soittaa Jillille kiihtyneen oloisena vain hetkeä ennen painajaisen toteutumista, kun Jill näkee jotain todella pelottavaa silmiensä edessä. Tästä alkaa hurja pakomatka ja kauhuntäyteinen seikkailu.

Pahan alku ja juuri!

Tunnelma on heti huipussaan, kun Jill mittailee katseellaan pimeitä ja tuhontäyteisiä katuja ja välttelee öriseviä zombeja. Pelottavan oloisia epäkuolleita voi joko karttaa tai ammuskella kulloinkin käytössä olevilla aseilla, mutta uutena ominaisuutena Jill voi myös väistää hyökkäyksiä oikein ajoitetuilla napinpainalluksilla. Tämä erittäin hyvä uudistus voi parhaimmillaan antaa mahdollisuuden ampua vihollisia heikkoon kohtaan ja ennen kaikkea se ehkäisee vahingonsaantia.

Myös Carloksen kanssa päästään kiperiin tilanteisiin.

Jill ei ole suinkaan ainoa katastrofista eloon jäänyt, mutta hyvin tyypillisesti pelaajan harteilla on päävastuu koko sotkun selvittämisessä. Seikkailun aikana matkantekoa voi helpottaa erinäisiä varusteita ja uusia aseita keräämällä, unohtamatta pientä puzzlejen kavalkadia, joita pitää ratkoa. Pieni aivojumppa piristää menoa kummasti, kunhan englannin kieli taipuu riittävän kohtuullisella tasolla. Tuttuun tapaan myös tallennushuoneet ovat mukana, jolloin mieli saa kaiken kauhun keskellä hengähtää ja nauttia rauhallisesta musiikista.

Erikoisjoukkojen johtaja Mikhail, jonka Jill tapaa tarinan alussa.

Toisin kuin alkuperäisessä versiossa, vanha arkkivihollinen Nemesis näyttäytyy jo hyvin varhaisessa vaiheessa sekä tyypillisesti muutenkin jo varsin hankalassa tilanteessa, jolloin Jill joutuu tekemään nopeita valintoja. Tämä on iso ero alkuperäisen Resident Evil 3 Nemesiksen kanssa, sillä tuolloin pelaajalle annettiin kaksi ruutuun kirjoitettua vaihtoehtoa mörön ilmestyessä ja toiminnan pysähtyessä. Pakokauhun tunne ja adrenaliini toimivat nyt erinomaisina piristysruiskeina etenkin takaa-ajotilanteissa, kun muuta vaihtoehtoa ei ole. Toki vastarintaa pystyy näennäisesti tekemään, sillä Nemesistä ei saa alkuvaiheissa hengiltä, joten omat jalat ovat se paras vaihtoehto, sillä ammuksia ei yleensä jaeta kuin aperitiivin ja pääruoan verran. Toki alkupalat ja jälkiruokakin ovat löydettävissä, kun osaa nuuskia paikat tarpeeksi tarkkaan. Jos rohkeutta riittää, voi Nemesistä yrittää saada tainnutettua, jolloin se tipauttaa varustelaatikon kaikenlaisilla herkuilla, kuten aseparannuksilla.

Suosituksena tätä peliä ei kannata hutaista läpi, sillä tarinalla on pituutta vain noin kahdeksan tunnin verran. Masokistisemmille pelaajille on kuitenkin tarjolla vaikeampia tasoja uusintakierrosta varten.

Kuolema seuraa kantapäillä.

Harmittavasti täysin alkuperäisen version nostalgioihin ei tässä pelissä aivan päästä, sillä Capcom on jostain syystä karsinut joitakin alueita pois verrattuna yli 20 vuoden takaiseen Nemesikseen. Tätä on kompensoitu muun muassa toiminnan suuremmalla määrällä, mutta tunnelma ja pelon ilmapiiri ovat niitä juttuja, joita parhaissa Resident Evil -peleissä perinteisesti arvostetaan eniten. Resident Evil 3 Nemesiksen uudisversio ei silti ole missään nimessä huono peli, vaikka hieman sivumakua karsimisen myötä jääkin. Hyvä ääninäyttely, upea graafinen ulkoasu, yllättävät juonenkäänteet, vähältä piti -tilanteet, ripaus huumoria ja myös uudentyyppiset viholliset pitävät paketin mainiosti kasassa. Lisäarvoa remake-versioon tuo moninpeli Resistance, jota pelataan verkossa muiden ihmispelaajien kanssa. Vahva suositus kaikille kauhugenren ja toiminnan ystäville.

Tähdet: 4/5

Rating: 4 out of 5.

Testialusta: PlayStation 4
Saatavuus: PC, PlayStation 4, Xbox One
Genre: Kauhu/toiminta
Pelaajamäärä: Yksinpeli, moninpeli (verkossa 1-5 pelaajaa)
Ikäraja: K-18
Kehitys ja julkaisu: Capcom

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT


Capcom on ottanut työkseen luoda vanhoja Resident Evil -klassikoitaan uuteen muottiin. Tuoreimpana tulokkaana on näyttävästi uusiksi tehty Resident Evil 3 Nemesis. Jos pelin ensimmäinen versio on sinulle tuttu, uuden version normaali vaikeustaso vastaa suunnilleen alkuperäistä, eikä sinulla ei ole alussa asetta apunasi. Jos taas haluat...Peliarvostelu: Resident Evil 3 Nemesis