Alibi: Vanhus makasi 5 päivää kotinsa lattialla – kotipalvelun työntekijä ja yrittäjä välttyivät syytteeltä


Alibi-lehti uutisoi Kotkassa maaliskuussa tapahtuneesta vanhuksen loukkaantumisesta. 89-vuotias nainen kaatui kotonaan, eikä pystynyt soittamaan itselleen apua. Hän joutui makaamaan lattialla viiden vuorokauden ajan.

Alibin hankkimien tietojen mukaan nainen pelastui lopulta naapurinsa ansiosta. Tämä oli huomannut, että vanhuksen televisio oli ollut päällä useiden päivien ajan taukoamatta.

Poliisi tutki tapaukseen liittyen kotipalveluyrityksen toimintaa. Työntekijä oli käynyt soittamassa summeria kaatumispäivänä, koska hänellä oli ollut sovittuna siivouskäynti vanhuksen luo. Työntekijä oli yrittänyt myös soittaa naiselle, kun ovea ei avattu. Kotipalvelun yrittäjä oli tietoinen, ettei vanhukseen oltu saatu yhteyttä.

Kaksikkoa epäiltiin heitteillepanosta, mutta syyttäjä ei nostanut syytettä kumpaakaan vastaan. Perusteluna oli se, ettei vanhuksen ja yrityksen välillä ollut sellaista sopimusta,  joka olisi velvoittanut huolehtimaan asiakkaan hyvinvoinnista ja terveydentilasta avustuskäyntien välissä.

SUOSITUIMMAT