Peliarvostelu: Overpass


Ruotsinmaalta peräisin oleva Overpass tarjoaa ideansa pohjalta pirteän vaihtoehdon, jossa suhaillaan vaativilla radoilla mönkijän tai off road -kilpurin kyydissä. Valitettavasti valtavirrasta mukavasti poikkeava peli-idea jää laihaksi kokemukseksi.

Odotukseni olivat aluksi korkealla, sillä ennen arvostelua retropelimaailmassa viivähtäneenä odotin kokevani takavuosien Ivan Stewartin Super Off Road -rata-autopelin isommassa perspektiivissä. Myös Motorstormin, Puren tai MX vs. ATV:n kaltaiset rymistelyt olisivat nostaneet fiiliksiä mitä suuremmassa määrin. Ensitunnelmissa vauhdin tunne vaikuttaa hyvältä, mutta Overpassin fysiikkamallinnukset tehtiin kaiketi hattarankevyen auton ja Maata kiertävän kuun vetovoiman lukemilla. Oma ajopeli nimittäin tuntuu lähtevän lapasesta lähes naurettavan helposti ja respawn-nappia saa olla järjestään painelemassa. Haastetta toki piisaa runsain mitoin, mutta se syö pelattavuutta liiaksi.

Käytännön tasolla virheet kertautuvat lähes aina, sillä radalla saattaa olla kiviä ärsyttävässä kohdassa, jolloin vauhtia ei saada kehitettyä tarpeeksi edessä olevia esteitä varten. Onneksi ajokalustossa on kuitenkin itseaktivoitava vetopyörästö, joka auttaa joskus vaikeissa kohdissa. Hankalan radan selvittämisestä saa toki hetkeksi mielihyvän tunteen, kunnes tulostaulu valahtaa ruudulle. Tekoälyvastustajat kun ovat lähes järjestään paljon nopeampia. Overpassissa ajetaan vain kelloa vastaan, joten tietokoneen ohjaamia autoja ei nähdä radalla samaan aikaan.

Tämä taisi olla 54. kerta, kun auto menee nurin pelkän tutoriaalin aikana.

Autoja Overpassin valikoimasta löytyy yli 20 kappaletta, joten niiden kautta saa ainakin lisää ulottuvuutta ajamiseen, mikäli hermo kestää ansaita tarpeeksi rahaa kulkupelien avaamiseen. Ajoneuvojen reilusta määrästä huolimatta yhdessäkään ei ole peruutuspeiliä, joka olisi usein erittäin tervetullut lisävaruste. Myöskään olan yli kurkkiminen ei ole mahdollista. Ominaisuuden puuttuminen korostuu etenkin silloin, kun auto pitäisi peruuttaa parempaan kohtaan täysin sokkona, jolloin se voi päätyä esimerkiksi kuilun pohjalle. Myöskään äänimaailmaan ei ole juurikaan panostettu, sillä autojen moottorit kuulostavat käyvän joko täysillä tai erittäin hiljaa. Päävalikon ja latausruutujen aikana soiva rock-henkinen musiikki miellyttää korvia suuresti, mutta se ei tätä peliä pelasta.

Puutteellisten fysiikkamallinnusten runtelema Overpass voi erittäin suurin varauksin olla positiivinen kokemus rata-autopelien ystäville. Kovan haasteen lisäksi siinä ei kuitenkaan ole juuri muuta kuin erittäin pelkistetty uramoodi, jossa ansaitaan rahaa ja ostetaan uusia autoja lisäosien ohella. Hyvälle off road -kisailulle olisi taatusti ollut markkinarako, tämmöisellään peli on alelaarikamaa – jos sitäkään.

Tähdet: 1/5

Rating: 1 out of 5.

Testialusta: PlayStation 4
Saatavuus: PlayStation 4, Xbox One, PC (Windows), Nintendo Switch
Genre: Ajopeli
Pelaajamäärä: Yksinpeli, kaksinpeli jaetulla ruudulla, moninpeli verkossa
Ikäraja: K-3
Kehittäjä: Zordix AB
Julkaisija: BigBen Interactive

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommentti
Kirjoita tähän nimesi

SUOSITUIMMAT


Ruotsinmaalta peräisin oleva Overpass tarjoaa ideansa pohjalta pirteän vaihtoehdon, jossa suhaillaan vaativilla radoilla mönkijän tai off road -kilpurin kyydissä. Valitettavasti valtavirrasta mukavasti poikkeava peli-idea jää laihaksi kokemukseksi. Odotukseni olivat aluksi korkealla, sillä ennen arvostelua retropelimaailmassa viivähtäneenä odotin kokevani takavuosien Ivan Stewartin Super Off Road -rata-autopelin...Peliarvostelu: Overpass