Miksei lähisuhdeväkivallasta pahoiteta mieltä?


Ihmiset tuntuvat voivan tänä päivänä huonosti ja se näkyy monissa tilastoissa. Se näkyy myös ilman tilastoja kun vain katsoo ympärilleen.

Eletään mielensä pahoittamisen kulta-aikaa ja pahoitetaan mieli milloin Afrikan Tähti-pelistä, Eskimo-jäätelöpuikoista ja pyydetään julkisesti anteeksi pikkulettikampauksia ja biologisia sukupuolieroja, koska ne voivat mahdollisesti loukata jotakuta, kun samaan aikaan meillä olisi ihan todellisiakin ongelmia, joihin tulisi puuttua samalla volyymilla.

Surettaa myös se, että ihmiskuntamme on jakautunut kahtia kun rokotetut sättivät rokottamattomia ja toisinpäin.

Mielestäni jokainen voisi mennä pidemmäksikin aikaa peilin eteen ja kysyä, onko sinulla ja ylipäänsä kenelläkään muulla oikeutta sättiä ketään? JOKAISELLA meistä tulee olla oikeus päättää omasta ihmiskehostamme.

On järkyttävää huomata mihin tämä maailma on mennyt, enkä siksi aina koe edes kuuluvani tänne.

Aikuiset ihmiset sättivät ja syrjivät toisiaan ja samaan aikaan ihmetellään suureen ääneen miksi koulukiusaamista ei saada millään kuriin. Suoraan sanottuna välillä hävettää olla osa tätä ihmiskuntaa.

Samaan aikaan, kun ihmiset käyttävät energiaansa edellämainittuihin, joka kolmas nainen kärsii lähisuhdeväkivallasta tai sen uhasta. Mielestäni se on todellinen ongelma.

Miksi siitä ei pahoiteta mieltä?

Miksi siitä ei pyydetä anteeksi?

Miksi siitä edelleen vaietaan?

Itse kasvoin perheessä, jossa alkoholi, väkivalta ja pelko oli jatkuvasti läsnä ja myöhemmin valitsin vielä kumppanin, joka toisti lapsuuteni normia.

Nyt kun olen aikuisiällä oppinut vetämään rajat, haluan auttaa ja tukea niitä lapsia ja naisia, jotka ovat kulissien taakse vaiennettu ja peloteltu olemaan hiljaa.

Vielä tänäkin päivänä väkivallasta syyllistetään usein uhria ja näin ikäänkuin hyväksytään väkivalta. Uhrihan voisi lähteä tällaisesta suhteesta, eli hänen oma vika. Omasta kokemuksesta tiedän, että uhri koitetaan vaientaa kaikin keinoin ja jos yrität lähteä, sinut uhataan kirjaimellisesti tuhota.

Kiristys, uhkailu, manipulointi ja pelottelu sekä jopa lapsen käyttäminen näiden välikappaleena usein vaientavat uhrin ja saavat monet pysymään sairaassakin suhteessa.

25.11 vietetään naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista päivää.

Toimin nykyään Ensi-ja turvakotien liiton somelähettiläänä ja kannustan kaikkia lähisuhdeväkivaltaa kokevia hakemaan apua ja tukea. Väkivalta ei lopu. Se muuttuu vain pahemmaksi ja lopulta pahimmassa tapauksessa voi viedä hengen. Kannustan ihmisiä myös herkästi puuttumaan, jos epäilet jonkun kokevan lähisuhdeväkivaltaa.

Jos kuulet naapurissa väkivallan ääniä tai näet tilanteen, on velvollisuutesi puuttua, sillä väkivalta on rikos.

Voit hakea apua myös nimettömänä ensi-ja turvakotien liiton Chatista. Tutustu lisää www.ensijaturvakotienliitto.fi

Seuraathan minua myös Instagramissa ♥️

Kuvat Kimmo Jaramo

SUOSITUIMMAT