Uusi aluevaltaus! Olen nyt myös museo-opas


Jokainen joka minut tuntee, tietää kuinka paljon rakastan kaikkea historiaa, entisajan tunnelmaa ja sen, että olen vanha sielu. Haluaisin hartaasti suojella kaikkia vanhoja rakennuksia ja niiden historiaa. 

Keikkamatkoilla artistit/kollegat ovat tien päällä jo tottuneet, että kotiseutumuseoiden ohi ajaminen pysähtymättä ei helposti kanssani onnistu. 

Siksi saatoin jopa hyppiä onnesta kun kuulin, että työhuoneeni on jatkossa kirjailija Lauri Viidan lapsuudenkoti, joka valmistui vuonna 1900. 

Minulla on ilo ja kunnia toimia jatkossa myös Lauri Viita -museon oppaana ja päästä kertomaan yleisölle Lauri Viidan historiasta.

Jatkossa tulen olemaan mukana myös Lauri Viita -museon kulttuuri- ja tapahtumatoiminnassa.

On hienoa saada olla osana vaalimassa Suomen ja ennenkaikkea Pispalan kulttuuria ja historiaa, sillä asun itsekin Tampereen kauniissa Pispalassa. 

Pispala on täynnä upeaa kulttuuria ja historiaa, johon kannattaa tutustua ja Pispala on kautta aikojen tunnettu taiteilijoistaan.

Muun muassa aivan naapurissamme asui viimeiset elinvuotensa suomalaisten rakastama Olavi Virta.

On ollut todella mielenkiintoista perehtyä Lauri Viidan historiaan. Ehkä teistäkin moni tulee kesällä Pispalaan kuulemaan Viidan tarinan minun kertomana?

Lauri Arvi Viita (17. joulukuuta 1916 Pirkkala – 22. joulukuuta 1965 Helsinki) oli tamperelainen runoilija, kirjailija ja kirvesmies. Häneltä ilmestyi neljä runokokoelmaa ja kaksi romaania, joista tunnetuimpia ovat runokokoelma Betonimylläri (1947) ja romaani Moreeni (1950). Viita kuuluu sodanjälkeisen suomalaisen kirjallisuuden kärkinimiin. (Wikipedia)

Lauri Viita – Kirjailin Elämä – kirjassa Viitaa kuvaillaan seuraavasti:

”Nero. Äkkiväärä. Maaninen. Yhteiskuntakriitikko. Mies, joka ei osannut kuunnella ketään. Legenda.

Lauri Viita oli poikkeuksellinen ilmiö. 49-vuotiaana kuolleen kirjailijan elämään kuuluivat naiset, viina, taipumus väkivaltaan, mielisairaus sekä tietenkin huikea kielellinen lahjakkuus. Hän eli elämän, josta riittää kerrottavaa.”

Jukka Lyytisen kirjoittama elämäkerta käy läpi omaperäisen miehen koko tarinan rehellisesti ja kaunistelematta.

Lauri Viita -museo on avoinna kesäviikonloppuisin. Museossa voi myös vierailla ympäri vuoden tilauksesta!

Kesällä teen edelleen myös keikkoja sekä ohjaan ryhmäliikuntaa Tampereen Elixialla. Olen myös edelleen Ensi-ja turvakotienliiton toiminnassa mukana. Museo-opastukset tuovat mukavaa vaihtelua kesään ja nautin siitä, että saan tehdä niin monipuolisesti kaikkea!

Seuraathan minua myös Instagramissa ♥️

Museokuvat: Lauri Viita -museon kotisivut

SUOSITUIMMAT